golven

13 juni 2019

In Japan bereidt een vloot van vijf schepen zich momenteel voor om per 1 juli de commerciële walvisjacht te gaan herstarten. De eerste twee maanden gaan de schepen apart van elkaar jagen op een type Spitssnuitdolfijn, de Berardius bairdii, nabij Tokyo en aansluitend komen de schepen eind augustus weer bij elkaar om vervolgens meer noordoost van Japan te gaan jagen op Dwergvinvissen.

Japan stapte dit jaar uit het IWC, de Internationale Walvisvaartcommissie, waar het sinds 1982 lid van was. In 1986 werd binnen deze commissie afgesproken dat er wereldwijd een halt werd toegeroepen op de commerciële jacht van walvisachtigen. Japan bleef wel doorjagen onder het mom van wetenschappelijk onderzoek. Met het vertrek uit het IWC is deze vorm van jacht door Japan in de internationale wateren en het Arctisch gebied tot een einde gekomen. Maar nu na ruim dertig jaar pakt Japan de commerciële jacht in de eigen wateren weer op. Terwijl de vraag naar walvisvlees in het land lager is dan ooit.

walvisjacht

 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn