golven

10 april 2010

Vijfhonderd kinderen uit Harderwijk, Ermelo en Hierden kwamen afgelopen weken in actie voor Stichting SOS Dolfijn. Hun basisscholen gingen in op de uitnodiging "Help ons mee met het redden van dolfijnen!" en daarop deden de kinderen mee met de '(s)teun actie' voor SOS Dolfijn. Op 5 maart jl. waren de kinderen bij een dolfijnenshow als feestelijke start van de actie. De kinderen haalden door middel van krasboekjes een groot geldbedrag op bij familieleden, vrienden, buren enz. Dankzij de enorme inzet van de kinderen is er een totaal bedrag opgehaald van bijna zevenduizend euro! We zijn heel blij met dit bedrag! Op woensdagmiddag 24 maart jl. is dit bedrag door de kinderen zelf overhandigd aan SOS Dolfijn. Het Dolfinarium sponsorde de actie door twee prijzen ter beschikking te stellen. Christelijke basisschool Het Baken uit Harderwijk wist naar verhouding het meeste geld op te halen en wint daarmee een schoolreisje naar het Dolfinarium. Daarnaast maakten de kinderen individueel kans op twee plekjes in het interactieve programma 'Dromen bij Dolfijnen'. Ze moesten hiervoor het hoogste bedrag ophalen. Deze prijs is gewonnen door Ilse Riedeman uit groep 6 van de Prins Bernhardschool in Ermelo. Stichting (s)teun heeft de zogenaamde 'steunboekjes' met krasvlakjes geleverd. Na het krassen verschijnt een bedrag variërend van €0,50 tot €2,50. De kinderen gingen 'de boer op' en lieten zoveel mogelijk hokjes openkrassen door familieleden, vriendjes, buren enz. Deze betaalden het bedrag dat zichtbaar werd onder het krasvlakje. Als dank ontving iedere donateur een velletje met aantrekkelijke kortingcoupons.

kinderen actie voor dolfijn

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn