golven

21 januari 2015

Vandaag zijn twee bruinvissen die afgelopen jaar levend op het strand werden gevonden teruggebracht naar zee.  Beide dieren zijn de afgelopen periode intensief verzorgd in het opvangcentrum van Stichting SOS Dolfijn.  Na een succesvolle revalidatie en goed verlopen transport zijn de twee kleine walvisachtigen boven de Waddeneilanden in zee teruggeplaatst. 

Bruinvis Hugo werd afgelopen jaar gevonden op de Belgische kust. Bruinvis Bart werd ondervoed gevonden op het strand van Katwijk aan Zee. Omdat de dieren medische verzorging nodig hadden zijn ze opgevangen door SOS Dolfijn. Beide dieren bleken last te hebben van een longworminfectie en ontstekingen. Na een intensief verzorgingstraject zijn beide bruinvissen volledig hersteld van hun problemen. De afgelopen weken zijn ze voorbereid op de reis naar zee door middel van een zogenaamde transporttraining. Met speciaal ingerichte bussen zijn de dieren naar Lauwersoog gebracht waar de reis verder ging per schip. Eenmaal op de Noordzee zijn Hugo en Bart één voor één in zee geplaatst. Ze waren nog kort te volgen voordat ze uit het zicht verdwenen.

Herstellende bruinvissen hugo en bart    Herstellende bruivissen hugo en bart

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn