golven

Gift voor educatie via Cultuurfonds
14 april 2019

In Anna Paulowna wordt een nieuw Walviscentrum door en voor SOS Dolfijn ontwikkeld. Het centrum wordt een moderne en specialistische intensive care unit om kleine walvisachtigen een rehabilitatietraject te kunnen bieden met als doel een terugkeer naar de natuur. Deze nieuwe thuisbasis van SOS Dolfijn zal ook dienst doen als coördinatiecentrum voor hulpverlening aan grotere walvissoorten in nood. Het Walviscentrum zal, naast een opvanggedeelte, ook onderdak gaan bieden aan een permanente interactieve expositie. Een plek waar bezoekers kennis kunnen maken met het werk van SOS Dolfijn en de mysterieuze wereld van walvisachtigen. Door middel van replica’s, interactieve tools, bewegend beeld, verhalen en rondleidingen zal een aantrekkelijke en leerzame expositie worden gecreëerd. Verschillende thema’s
zullen in de expositie terugkeren. Bezoekers komen er meer te weten over de verschillende walvisachtigen in de Noordzee, hun rol in het voedselweb en de verschillende (antropogene) bedreigingen voor deze dieren.

Voor realisatie van dit project is SOS Dolfijn op zoek naar financiële steun en doet het aanvragen bij (vermogens-)fondsen en subsidie openstellingen. SOS Dolfijn heeft een aanvraag ingediend voor een bijdrage van € 5.000 bij het Prins Bernard Cultuurfonds. Dankzij het Van Lange Fonds, een van de Cultuurfondsen op Naam, is deze toewijzing mogelijk gemaakt. 

SOS Dolfijn is ontzettend blij met deze prachtige gift. 

 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Toffe spaaractie bij Jumbo

06-06-2022: Per woensdag 8 juni kun je bij 3 filialen van Jumbo supermarkten sparen voor een uniek verzamelalbum met afbeeldingen van Landgoed Hoenderdaell en de daar gevestigde stichtingen. 

Lees meer

 
 

Gestrande bruinviskalf Wijk aan Zee

28-05-2022: Op het strand van Wijk aan Zee is een bruinvis levend aangespoeld. Het dier was nog maar enkele dagen oud en overleefde het niet. 

Lees meer

 
 

Nieuwe centrum SOS Dolfijn geopend 

23-04-2022 Het nieuwe educatieve walvisopvangcentrum van SOS Dolfijn is eindelijk geopend. De educatieruimte is open voor publiek en het opvangcentrum gereed om dieren op te vangen.  

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn