golven

Gift voor educatie via Cultuurfonds
14 april 2019

In Anna Paulowna wordt een nieuw Walviscentrum door en voor SOS Dolfijn ontwikkeld. Het centrum wordt een moderne en specialistische intensive care unit om kleine walvisachtigen een rehabilitatietraject te kunnen bieden met als doel een terugkeer naar de natuur. Deze nieuwe thuisbasis van SOS Dolfijn zal ook dienst doen als coördinatiecentrum voor hulpverlening aan grotere walvissoorten in nood. Het Walviscentrum zal, naast een opvanggedeelte, ook onderdak gaan bieden aan een permanente interactieve expositie. Een plek waar bezoekers kennis kunnen maken met het werk van SOS Dolfijn en de mysterieuze wereld van walvisachtigen. Door middel van replica’s, interactieve tools, bewegend beeld, verhalen en rondleidingen zal een aantrekkelijke en leerzame expositie worden gecreëerd. Verschillende thema’s
zullen in de expositie terugkeren. Bezoekers komen er meer te weten over de verschillende walvisachtigen in de Noordzee, hun rol in het voedselweb en de verschillende (antropogene) bedreigingen voor deze dieren.

Voor realisatie van dit project is SOS Dolfijn op zoek naar financiële steun en doet het aanvragen bij (vermogens-)fondsen en subsidie openstellingen. SOS Dolfijn heeft een aanvraag ingediend voor een bijdrage van € 5.000 bij het Prins Bernard Cultuurfonds. Dankzij het Van Lange Fonds, een van de Cultuurfondsen op Naam, is deze toewijzing mogelijk gemaakt. 

SOS Dolfijn is ontzettend blij met deze prachtige gift. 

 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Replica bultrug ´Dutchy´ onthuld

21-12-2022: SOS Dolfijn heeft een bultrug na laten maken op ware grote. De bultrug is met een lengte van 14 meter een indrukwekkende aanvulling in het educatiecentrum. 

Lees meer

 
 

Gestrande orka Cadzand

16-10-2022: Op het strand van Cadzand is een vrouwelijke orka levend aangespoeld. SOS Dolfijn verleende eerste hulp maar de orka overleefde het niet. 

Lees meer

 
 

Hoe help je een bultrug

11-06-2022 Er komen veel vragen binnen hoe SOS Dolfijn hulp kan bieden aan de jonge, verzwakte bultrug die voor de kust zwemt.  

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn