golven

27 februari 2019

Gistermiddag kwam rond twee uur een melding binnen via het noodnummer van SOS Dolfijn dat wandelaars een bruinvis in nood zagen aan de Waddendijk kant van het eiland Terschelling. Het diertje van iets meer dan een meter groot dobberde op zo’n 50 meter uit de kust en had op de linkerflank een grote wond. Bij benadering bewoog het dier zich weer wat verder richting zee. Direct is een team van SOS Dolfijn naar het eiland vertrokken om te kijken of het dier geholpen kon worden. Het team heeft gezocht tot het donker werd maar kon de bruinvis niet meer terug vinden. Vanochtend is de zoektocht, met hulp van de Zeehondenopvang Terschelling, hervat en is de bruinvis uiteindelijk teruggevonden op een ander gedeelte van het eiland. Het diertje is ergens in de nacht of ochtend aangespoeld en overleden. De bruinvis gaat voor onderzoek naar de Universiteit Utrecht. Sectie zal hopelijk uitwijzen hoe de wond is ontstaan. SOS Dolfijn staat dag en nacht paraat voor walvisachtigen in nood. De stichting beschikt momenteel niet over opvangfaciliteiten sinds het de voormalige locatie in Harderwijk heeft verlaten en op zoek is gegaan is naar een nieuwe vestigingslocatie en nieuwe samenwerkingspartners. Een nieuwe locatie lijkt te zijn gevonden in Noord-Holland. Momenteel wordt onderzocht of het financieel en operationeel mogelijk is om een nieuw educatief walvisopvangcentrum daar te realiseren. De bruinvis welke in nood was geraakt bij Terschelling was overigens door de ernstige diepe wonden niet geschikt voor opvang. Daarvoor was het dier te ernstig verwond geraakt.

archief

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn