golven

15 december 2015

SOS Dolfijn is dringend op zoek naar mensen en bedrijven die het werk willen ondersteunen. De organisatie is volledig afhankelijk van sponsoring, donaties en andere giften. De afgelopen jaren zijn inkomsten door donateurs achter gebleven en ook zijn sponsorbijdragen verminderd. Om het werk de komende jaren voort te kunnen zetten, is SOS Dolfijn op zoek naar financiële middelen.

Stichting SOS Dolfijn is een kenniscentrum en opvangorganisatie voor in nood verkerende walvisachtigen. Het doel is om dieren in nood zo goed mogelijk te helpen. Hierbij is opvang vaak een goede optie, met het uiteindelijke doel de dieren terug te brengen naar zee. Elk jaar worden meerdere ernstig zieke of gewonde dieren opgevangen nadat ze aanspoelen op de Nederlandse, Belgische of Duitse kust. Meestal gaat het hierbij om bruinvissen. Ongeveer de helft van de opgevangen dieren kan zo worden gered en krijgt een tweede kans in de natuur. SOS Dolfijn is daarmee het meest succesvolle rehabilitatiecentrum voor walvisachtigen ter wereld en een unieke organisatie in Nederland. Daarnaast levert SOS Dolfijn een bijdrage aan het beschermen van het leven in zee door middel van educatieve activiteiten en wetenschappelijk onderzoek.

Directeur Eligius Everaarts geeft aan dat het werk zeer arbeidsintensief is: “In nood verkerende dieren hebben 24 uur per dag zorg nodig. Daarnaast zijn medicijnen, materialen, voeding en medische handelingen niet goedkoop”. Het is een misverstand dat SOS Dolfijn onderdeel is van het Dolfinarium. Everaarts geeft aan dat hij deze opvatting weliswaar begrijpt omdat het opvangcentrum zich op het terrein van het Dolfinarium bevindt, maar dat deze misconceptie de eigen ontwikkeling en fondsenwerving ernstig tegenwerkt. “Het is voor ons als non-profit organisatie moeilijk om het hoofd boven water te houden, zolang wij ten onrechte gezien worden als onderdeel van een commercieel bedrijf”.
De stichting werkt met ongeveer 80 vrijwilligers die zich zowel in de dierzorg als tijdens educatieve activiteiten inzetten. De hulp van deze grote groep vrijwilligers is onmisbaar. De stichting krijgt ook steun van een kleine groep donateurs en sponsors, waaronder meerdere lokale en landelijke bedrijven.

Everaarts zegt hier enorm blij mee te zijn maar dat extra donaties om het opvangwerk te kunnen blijven doen broodnodig zijn. “Voor een paar euro per maand kan je ons al ondersteunen en dat kan een verschil maken voor bruinvissen in onze opvang. In de winterperiode stranden de meeste dieren, juist nu hebben we extra hulp nodig. Op dit moment hebben we nog niet genoeg financiële middelen om goede zorg te blijven bieden”. Ook zijn er volop sponsormogelijkheden en kan een patiënt in het opvangcentrum worden geadopteerd. 
Bekijk hier de mogelijkheden: http://www.sosdolfijn.nl/doneren/particulieren

tillen bruinvis

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn