golven

31 januari 2013

Het zijn drukke tijden voor de medewerkers en vrijwilligers van SOS Dolfijn. Er verblijven maar liefst vier zieke bruinvissen momenteel in het opvangcentrum te Harderwijk.  Rond negen uur deze ochtend komt via Ecomare de melding binnen dat er een levend gestrande bruinvis is gevonden, ter hoogte van Paal 26. Twee dierverzorgers van Ecomare gaan onderweg. De vinder blijft continu bij de bruinvis wachten op hulp. Vanwege springtij en opkomende vloed zou het strand snel onbereikbaar worden. De verzorgers van Ecomare houden een race tegen de klok. Ze zijn op tijd bij de bruinvis in nood. Het diertje wordt in een speciale transportkist achter in de auto geladen en richting vaste land gebracht. Vanuit Harderwijk vertrekt een team met de speciale dolfijnambulance. Net na de middag komt de bruinvis aan in het opvangcentrum.Het dier is een vrouwtjesbruinvis. Ze weegt 26,3 kg en is 120 cm lang. Ze heeft de naam Sietske gekregen.  Hoewel de meeste gestrande bruinvissen een tijd niet in staat zijn zelfstandig te zwemmen doordat ze erg verzwakt zijn of spierbeschadiging hebben van de stranding, geeft Sietske na ongeveer twee uur aan zelfstandig te willen zwemmen. Dit gaat goed. Sietske verblijft in een bassin samen met bruinvissen Arnold en Renske. Arnold strandde op 27 januari bij Petten en Renske op 25 november 2012. Waarom bruinvis Sietske gestrand is zal komende dagen moeten blijken uit onderzoek.

Drukke tijden bij SOS Dolfijn

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn