golven

17 augustus 2011

http://www.sosdolfijn.nl/nieuws/archief/bruinvis-sienke-weer-terug-in-noordzee/


Stichting SOS Dolfijn heeft vanmiddag bruinvis Sienke terug gebracht naar zee. Sienke was eerder dit jaar aangespoeld op Texel en is in 2011 de vierde bruinvis die na een herstelperiode in het opvangcentrum in Harderwijk terugkeert naar de natuur. Ongeveer zes kilometer ten noordwesten van Schiermonnikoog is Sienkte teruggezet in de Noordzee. Sienke zwom nog twee rondjes voor de boot langs om vervolgens de diepte in te duiken. Tijdens het transport per dolfijnambulance vanuit Harderwijk lag de vrouwtjesbruinvis rustig in een hangmat. De afgelopen weken heeft ze hier langzaam aan kunen wennen door middel van een transporttraining.  Vanaf Lauwersoog is de reis voortgezet richting Noordzee. Het ministerie van EL&I heeft het schip 'de Krukel' beschikbaar gesteld om het dier uit te zetten. Tijdens het transport was behalve een medewerker en vrijwilligers van SOS Dolfijn ook Jan Mosterd als curator van het Dolfinarium aanwezig om Sienke te begeleiden. SOS Dolfijn werkt op vele vlakken nauw samen met het Harderwijker zeezoogdierenpark. Jolanda Meerbeek van SOS Dolfijn spreekt over een zeer geslaagde uitzet. "Het is een druk jaar voor onze opvangorganisatie. Wanneer we dan een bruinvis op deze manier kunnen terugbrengen zijn we erg blij!" Sienke is de vierde bruinvis die dit jaar door SOS Dolfijn na een revalidatieperiode succesvol is uitgezet in de Noordzee. Er verblijven momenteel nog vier bruinvissen en een witsnuitdolfijn bij SOS Dolfijn. "We doen er alles aan om ook deze dieren beter te maken en de komende maanden terug te brengen naar zee" aldus Meerbeek.  


bruinvis sienke weer terug noordzee

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn