golven

11 augustus 2011

In het opvangcentrum van SOS Dolfijn is vandaag een levende gestrande bruinvis opgevangen. Het is een jong mannetje dat vanochtend vroeg is gestrand op Vlieland. Deze zomer spoelen opvallend veel dode bruinvissen aan en ook voor SOS Dolfijn is het een druk jaar. Dit was alweer de veertiende bruinvis in 2011 die onder de zorg van SOS Dolfijn komt. Rond acht uur vanochtend kreeg Stichting SOS Dolfijn een melding van een levend gestrande dolfijnachtige. Het bleek te gaan om een mannetjesbruinvis die op de noordpunt van de Vliehors was gevonden. Nadat de bruinvis ter plaatse was verzorgd door een medewerker van het EHBZ-netwerk (Eerste Hulp bij zeehonden), is het dier met een reddingsboot overgezet naar vaste wal. In Harlingen hebben medewerkers van SOS Dolfijn de zorg op zich genomen en is de bruinvis met de dolfijnambulance naar Harderwijk gebracht. Kort na het middaguur kwam de ernstig verzwakte bruinvis aan bij het opvangcentrum van SOS Dolfijn. Hier is direct bloed geprikt en zijn gewicht en temperatuur gecontroleerd. De bruinvis kreeg de naam Bas. In het water van het opvangbassin wordt bruinvis Bas momenteel ondersteund omdat hij nog te zwak  is om zelf te zwemmen. Verder onderzoek zal meer duidelijkheid moeten geven over de oorzaak van stranding. De komende weken zullen medewerkers en vrijwilligers er alles aan doen om Bas beter te maken met als doel zijn terugkeer naar de zee.

bruinvis

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn