golven

09 juli 2011

Vrijdag 8 juli kwam er bij Stichting SOS Dolfijn de melding binnen dat er een bruinvis was aangespoeld in Zeeland. Bij Brouwersdam hadden wandelaars de bruinvis gevonden. Rond half negen in de avond kwam deze patiënt aan in Harderwijk bij het opvangcentrum. Het gaat om een vrouwtjesbruinvis van ongeveer 130 cm. Deze dame is behoorlijk mager en wordt continu verzorgd. Ze heeft het moeilijk, maar krijgt in het opvangcentrum medicijnen en wordt ondersteund bij het zwemmen door vrijwilligers. Verder krijgt de bruinvis, inmiddels Michelle genoemd, vispap. De vispap is een combinatie van haringen en water, welke middels een sonde in de maag van de bruinvis kan worden gespoten. Zo krijgt Michelle haar nodige voeding en medicijnen toch binnen, ondanks dat zij niet zelf kan eten. Hoewel de verzorgers goede hoop hadden voor Michelle ging het zaterdagmiddag snel slechter met haar. Eind van de middag overleed Michelle plots in de armen van een vrijwilliger. Helaas konden we deze bruinvis niet redden. Sectie zal moeten uitwijzen wat haar mankeerde. Stichting SOS Dolfijn blijft op haar hoede en is 24 uur per dag paraat. Want het zijn drukke tijden. Regelmatig kwamen er afgelopen weken meldingen binnen van gestrande dode dieren of hele jonge bruinvissen welke op het strand overleden.

bruinvis michelle

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn