golven

04 maart 2016

bruinvis lene

De zieke vrouwtjesbruinvis die sinds afgelopen zondag werd verzorgd bij SOS Dolfijn is helaas vandaag overleden. De afgelopen dagen verslechterde haar toestand meer en meer. Daarom is vanochtend besloten om haar te laten inslapen. Lene was sterk vermagerd en alhoewel het geven van vis en vocht in eerste instantie goed ging, bleef ze gewicht verliezen. Lene heeft voordat de melding zondag bij SOS Dolfijn binnen kwam erg lang (waarschijnlijk 24uur) op het droge gelegen. De veroorzaakte spier- en huidschade kostte haar veel energie en zorgde voor veel problemen.

Daarnaast had ze vermoedelijk een darmontsteking en daardoor diarree. Afgelopen nacht begon het zieke dier ook nog te braken en kon geen voedingen meer binnen houden. Dit alles maakte dat haar toestand bergafwaarts ging. Om haar verder lijden te besparen heeft SOS Dolfijn daarom gevraagd aan de arts om haar te laten inslapen. De overleden bruinvis is vervolgens direct weg gebracht voor een uitgebreid onderzoek. Hopelijk komt uit dat onderzoek naar voren wat bruinvis Lene mankeerde en waardoor ze zo vermagerd op het wad was komen te liggen. Voor de vrijwilligers en de verzorgers is het een verdrietige dag na zes dagen intensieve zorg.


 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn