golven

26 november 2011

Er moet meer onderzoek komen naar de populatie en bijvangst van de bruinvis in Nederlandse wateren. Dat heeft staatssecretaris Henk Bleker van E,L&I ( ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) op 23 november 2011 gezegd bij het in ontvangst nemen van het bruinvisbeschermingsplan. Het rapport welke staatssecretaris Bleker in ontvangst nam is opgesteld met medewerking van visserijsector en natuurorganisaties.  De onderzoekers schrijven dat er meer onderzoek nodig is. Het volledige rapport is hier te lezen.

bruinvisbeschermingsplan

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Kinderen aaien zieke bruinvis

16-07-2021: In de Duitse badplaats Grömitz is een verzwakte bruinvis vorige week overleden nadat het dier eerst door omstanders werd geaaid en vastgehouden. Het dier bleek achteraf ook een parasitaire infectie te hebben. 

Lees meer

 
 

Nieuwe opvang krijgt 'kijkbassin'

13-07-2021: Op Landgoed Hoenderdaell bouwt SOS Dolfijn momenteel een nieuw educatief opvangcentrum. Eén van de bassins zal deels uit de grond komen en krijgt deels een glazen wand zodat zieke dieren nog beter geobserveerd kunnen worden. 

Lees meer

 
 

Gastles op Anne Frankschool

23-06-2021 Vandaag heeft SOS Dolfijn een gastles verzorgt op de Anne Frank school in Bunnink over walvissen in de Noordzee. De kinderen vonden het enorm leerzaam en boeiend.  

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn