golven

30 mei 2018

Voor de zesde keer organiseert Stichting De Noordzee in augustus de Beach Cleanup Tour. In twee weken tijd wordt de hele Nederlandse kust schoon gemaakt. Dit jaar doet onze partnerorganisatie het IFAW mee met een eigen etappe samen met SOS Dolfijn! Via de Beach Cleanup Tour vragen we aandacht voor de gevolgen van afval in zee en gaan we met een grote groep vrijwilligers al het afval dat we tegen komen tussen Scheveningen en Wassenaar opruimen. Maar we vragen ook meteen aandacht voor een groot onzichtbaar  probleem: onderwaterlawaai.

Loop je mee? Meld je dan aan via de link.  Plekken zijn beperkt dus schrijf je snel in!

ifaw beachcleanuptour facebookomslag

Walvissen hebben een heel goed ontwikkeld gehoor dat gebruikt wordt voor het vinden van voedsel, communiceren en navigeren. Geluidsverstoring maakt het leven van walvissen moeilijker. In de afgelopen 100 jaar is de hoeveelheid lawaai in zee door toedoen van de mens drastisch toegenomen. Denk aan de toename van scheepvaartverkeer, seismisch onderzoek voor olie- en gaswinning, militaire sonaroefeningen en de aanleg van windmolenparken op zee.

Lees hier waarom het IFAW meedoet met de Beach Cleanup Tour.

We hopen dat je meedoet met de Beach Cleanup! Je zorgt er direct voor dat er minder afval in zee terechtkomt en helpt ons aandacht te vragen voor herrie onder water. Inschrijving voor onze etappe kan via de website van de Tour.

Bedenk wel dat het 10 kilometer is over het strand van Scheveningen naar Wassenaar.

Je bent ook van harte welkom bij het eindpunt in paviljoen Sport in Wassenaar. Daar staat het educatieteam van SOS Dolfijn met Het Reizende Walvisziekenhuis en is acteur Egbert Jan Weeber onze dj vanaf 15:00 uur.

Programma Beach Cleanup etappe
12 augustus: Scheveningen – Wassenaar:
10:00: start bij paviljoen de Shore in Scheveningen
15:00 – 17:00: eindprogramma bij paviljoen Sport in Wassenaar met acteur Egbert Jan Weeber als dj

Acteur Egbert Jan Weeber steunt de Beach Cleanup:
"Het is heel belangrijk om het strand op te ruimen, puur om de zee en het strand te bevrijden van vervuiling. Maar ook om bewustzijn te creëren, dat zoals we nu met ons afval omgaan echt niet meer kan en niet is uit te leggen aan onze nakomelingen."

 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn