golven

22 december 2015

Het afgelopen jaar heeft het team van SOS Dolfijn maar liefst 3 bruinvissen na een herstelperiode in het opvangcentrum succesvol terug kunnen brengen naar zee. De drie dieren waren elk in een zorgelijke zieke toestand gevonden op het strand langs de Nederlandse en Belgische kust. Zonder de hulp van SOS Dolfijn hadden ze het zeker niet gered en waren op het strand overleden. De bruinvissen kregen in het opvangcentrum de namen Bart, Bendert en Hugo. Voor elk dier werd een individueel zorgplan opgesteld. Wat de dieren mankeerde en hoe het herstel is verlopen, is terug te lezen hier op onze website. 

Bruinvissen Bart en Hugo konden op 21 januari weer succesvol worden vrijgelaten in de Noordzee. Voor Bendert was deze heugelijke dag op 21 augustus dit jaar.Beide dagen zijn succesvol verlopen en zijn altijd een groot feest voor de medewerkers en vrijwilligers van SOS Dolfijn. Het weer gezond vrijlaten van deze dieren: dat is waar ze het allemaal voor doen!

Ook in 2016 wil het team graag weer klaar staan om bruinvissen en dolfijnen in nood hulp te bieden. De verzorging van deze zieke dieren is kostbaar. Denk aan kosten voor vis, medicatie, materialen en medische handelingen. Daarom zoeken we particulieren en bedrijven die SOS Dolfijn willen steunen. Help jij ons mee? Bel of mail ons en bespreek samen met ons de mogelijkheden. Of vul vandaag nog dit formulier in en word donateur. Je ontvangt dan tevens een gratis welkomstpakket.

Naast de intensieve verzorging van deze drie bruinvissen heeft het team ook zorg gedragen voor een vrouwtjesbruinvis genaamd Suzanne. Zij kon helaas niet gered worden en het team moest haar vanwege meerdere problemen, waaronder een hartafwijking, laten inslapen. Het hele jaar door staat SOS Dolfijn klaar voor walvissen en dolfijnen in nood langs de Nederlandse kust en omringende landen. Met een overlevingspercentage van maar liefst 50%, behoort SOS Dolfijn tot één van de meest succesvolle opvangcentra ter wereld! In onze speciale kerstuitgave van de nieuwsbrief is meer te lezen over de diverse keren dat het rescue team in actie is gekomen dit afgelopen jaar. 

hugo

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn