golven

Nu in de opvang

Medewerkers van SOS Dolfijn staan dag en nacht klaar om walvissen in nood hulp te bieden. Er is op dit moment één dier onder de zorg van SOS Dolfijn in het opvangcentrum. Patiënten bij SOS Dolfijn hebben doorgaans langdurig hulp nodig. Volledige rehabilitatie duurt vaak 3 tot 6 maanden. Kosten voor de zorg lopen hoog op. Denk aan medicijnen, dierenartskosten, personeel en vis. Daarom is er veel geld nodig om bruinvissen en dolfijnen te kunnen opvangen, verzorgen en weer terug te brengen naar de zee. Wil jij meehelpen aan een gezonde toekomst voor gestrande dieren? En wil jij meehelpen bruinvissen en dolfijnen in de natuur te beschermen? Word donateur, organiseer een eigen actie, doneer jouw VVV-cadeaubon of lever jouw oude mobiele telefoon in. Of adopteer een bruinvis. Meer weten? Bekijk dan hier wat je kunt doen.
                                                             bassin Bassin 1 in het opvangcentrum
navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Rinaldo
Rinaldo

30-12-2023: Via Zeehondecentrum Pieterburen komt er een melding binnen dat er een bruinvis in de problemen wordt gezien bij Lauwersoog. Het diertje wordt opgehaald met de dolfijnambulance en krijgt de naam Rinaldo, naar zijn hulpverlener dier snel voor SOS Dolfijn ter plaatse ging en het dier verzorgde totdat SOS Dolfijn ter plaatse was. Vogels hebben de bruinvis aangepikt en daardoor zijn er wonden op de flank. Verder is het dier mager, sterk uitgedroogd en heeft erg bloedarmoede. 

06-01-2023: Bruinvis Rinaldo had twee dagen ondersteuning nodig in het water en ging daarna weer voorzichtig aan zelf dobberen. In het begin was dit nog best te vermoeiend en kon hij af en toe uitrusten in het speciale hangmatje. Rinaldo is nog erg ziek en nog te zwak om goed te behandelen tegen bijvoorbeeld de wormen die hij heeft. Maar eten gaat gelukkig goed dus hopen de verzorgers dat hij snel weer aan gaat komen. 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn