golven

Nu in de opvang

Medewerkers van SOS Dolfijn staan dag en nacht klaar om walvissen in nood hulp te bieden. Er is op dit moment één dier onder de zorg van SOS Dolfijn in het opvangcentrum. Patiënten bij SOS Dolfijn hebben doorgaans langdurig hulp nodig. Volledige rehabilitatie duurt vaak 3 tot 6 maanden. Kosten voor de zorg lopen hoog op. Denk aan medicijnen, dierenartskosten, personeel en vis. Daarom is er veel geld nodig om bruinvissen en dolfijnen te kunnen opvangen, verzorgen en weer terug te brengen naar de zee. Wil jij meehelpen aan een gezonde toekomst voor gestrande dieren? En wil jij meehelpen bruinvissen en dolfijnen in de natuur te beschermen? Word donateur, organiseer een eigen actie, doneer jouw VVV-cadeaubon of lever jouw oude mobiele telefoon in. Of adopteer een bruinvis. Meer weten? Bekijk dan hier wat je kunt doen.
                                                             bassin Bassin 1 in het opvangcentrum
navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Norah
Norah

11-03-2023: In de ochtend ontdekt Stefan terwijl hij zijn hond uit laat op het strand van Ouddorp een levend gestrande bruinvis. Direct slaat hij alarm en belt SOS Dolfijn. Door SOS Dolfijn opgeleide lokale hulpverleners zijn snel ter plaatse terwijl SOS Dolfijn onderweg gaat met de dolfijnambulance. Begin van de middag komt de sterk vermagerde bruinvis aan in het opvangcentrum van SOS Dolfijn in Anna Paulowna. Ze wordt door de vinder Norah genoemd. Norah is erg verzwakt en niet in staat meer om nog te zwemmen. Vrijwilligers ondersteunen haar 24 uur per dag in het water. Een intensief proces. 

14-03-2023: De eerste dagen hebben vooral bestaan uit toedienen vocht, opstarten met vis voeren en stabiliseren. Vandaag is er opnieuw een dierenarts gekomen om Norah verder te onderzoeken. Met behulp van echoscopie zijn haar organen bekeken en middels endoscopie kon ook in haar slokdarm, maag en longen worden gekeken. Daaruit werd duidelijk dat Norah heel veel zweren heeft in de slokdarm, ontstekingen in maag en longen. Hiervoor wordt zij behandeld. 

15-03-2023: Norah begint zelf visjes aan te pakken. Ze eet steeds gretiger haar visjes. Een mooi klein stapje vooruit. 

denoiseai light

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Replica bultrug ´Dutchy´ onthuld

21-12-2022: SOS Dolfijn heeft een bultrug na laten maken op ware grote. De bultrug is met een lengte van 14 meter een indrukwekkende aanvulling in het educatiecentrum. 

Lees meer

 
 

Gestrande orka Cadzand

16-10-2022: Op het strand van Cadzand is een vrouwelijke orka levend aangespoeld. SOS Dolfijn verleende eerste hulp maar de orka overleefde het niet. 

Lees meer

 
 

Hoe help je een bultrug

11-06-2022 Er komen veel vragen binnen hoe SOS Dolfijn hulp kan bieden aan de jonge, verzwakte bultrug die voor de kust zwemt.  

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn