golven

Nu in de opvang

Medewerkers van SOS Dolfijn staan dag en nacht klaar om walvissen in nood hulp te bieden. Er is op dit moment één dier onder de zorg van SOS Dolfijn in het opvangcentrum. Patiënten bij SOS Dolfijn hebben doorgaans langdurig hulp nodig. Volledige rehabilitatie duurt vaak 3 tot 6 maanden. Kosten voor de zorg lopen hoog op. Denk aan medicijnen, dierenartskosten, personeel en vis. Daarom is er veel geld nodig om bruinvissen en dolfijnen te kunnen opvangen, verzorgen en weer terug te brengen naar de zee. Wil jij meehelpen aan een gezonde toekomst voor gestrande dieren? En wil jij meehelpen bruinvissen en dolfijnen in de natuur te beschermen? Word donateur, organiseer een eigen actie, doneer jouw VVV-cadeaubon of lever jouw oude mobiele telefoon in. Of adopteer een bruinvis. Meer weten? Bekijk dan hier wat je kunt doen.
                                                             bassin Bassin 1 in het opvangcentrum
navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Brent
Brent

05-02-2023: Op het strand van Ameland is een jonge bruinvis aangespoeld. Medewerkers van de Dierenambulance RTZ Ameland verlenen snel eerste hulp en brengen het dier in een speciale transportkist met behulp van de KNRM Ameland over naar de vast wal. In het opvangcentrum wordt de bruinvis onderzocht. Direct valt op dat er een afwijking in de staart zit. Er kan pas de volgende dag een röntgenfoto gemaakt worden en die laat zien dat de staart van de bruinvis gebroken is geweest. Door deze vergroeiing is het niet mogelijk dat het dier volledig normaal zal kunnen overleven in het wild en snel genoeg zal kunnen zwemmen om op voedsel te kunnen jagen en natuurlijke vijanden te ontwijken. Daarom wordt besloten om het diertje te laten inslapen. 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Replica bultrug ´Dutchy´ onthuld

21-12-2022: SOS Dolfijn heeft een bultrug na laten maken op ware grote. De bultrug is met een lengte van 14 meter een indrukwekkende aanvulling in het educatiecentrum. 

Lees meer

 
 

Gestrande orka Cadzand

16-10-2022: Op het strand van Cadzand is een vrouwelijke orka levend aangespoeld. SOS Dolfijn verleende eerste hulp maar de orka overleefde het niet. 

Lees meer

 
 

Hoe help je een bultrug

11-06-2022 Er komen veel vragen binnen hoe SOS Dolfijn hulp kan bieden aan de jonge, verzwakte bultrug die voor de kust zwemt.  

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn