golven

27 mei 2019

Hulpverleners van de British Divers Marine Life Rescue organisatie maken zich grote zorgen om een groep Grienden voor de Schotse Orkney eilanden. Sinds afgelopen vrijdag worden twee groepen, die vermoedelijk tot één groep behoren, waargenomen op twee verschillende locaties. Een groep van vijftien dieren word sinds vrijdag gezien nabij St. Catherine’s Bay, Stronsay en een grotere groep van dertig dieren nabij het eiland Sanday. De groep van de vijftien Grienden zwemt dicht op de kust in ondiepe wateren en toont onrustig gedrag. Ook lijkt één dier van de groep ziek of gewond te zijn en zwemt op de zij. De kans op stranding van de dieren is groot. De afgelopen dagen hebben de hulpverleners de dieren goed in de gaten gehouden en nu overweegt men om de dieren toch voorzichtig naar open water te sturen met behulp van bootjes. Omstanders wordt gevraagd de dieren niet te benaderen of te storen om zo de risico’s op een massastranding te verkleinen. Terwijl vrijwilligers en hulpverleners al sinds vrijdag hun uiterste best doen om deze Grienden te redden, heeft er afgelopen nacht een stukje noordelijker op de Faeröer eilanden opnieuw een massaslachting plaats gevonden. Volgens lokale media zijn daar gisteren zestig tot mogelijk wel zeventig Grienden gedood tijdens een drijfjacht. Het is de vijfde zogenaamde Grindadrap van dit jaar daar.

Update: de hulpverleners zijn er in geslaagd om de beide groepen Grienden naar open zee te begeleiden. Lees er meer over op hun Facebookpagina: 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn