golven

archief
30 maart 2012

Het zijn bijzonder drukke tijden voor Stichting SOS Dolfijn. Vandaag arriveerde opnieuw, een in Duitsland, gestrande bruinvis in het opvangcentrum te Harderwijk. Om half negen in de ochtend kwam vanuit Duitsland een telefoontje dat er op het Duitse eiland Wangerooge een levende bruinvis was gevonden. Een Duits team van Seehundenstation Norddeich bracht de bruinvis naar de Nederlandse grens en vanuit Harderwijk vertrok een team van SOS Dolfijn met de speciale dolfijnambulance. Rond het middaguur werd de bruinvis overgedragen aan medewerkers van Stichting SOS Dolfijn. De bruinvis is een jonge man van bijna 18 kilogram en een lengte van 98,5 cm. Hij ziet er redelijk goed uit. Een klein beetje mager maar verder geen verwondingen. De eerste uren in het opvangcentrum is hij goed doorgekomen. Hij eet zelfs al vis en dat is een goed teken. Momenteel wordt de bruinvis welke de naam Gerhard heeft gekregen nog ondersteund in het water. Hij is nog te zwak om zelfstandig te kunnen zwemmen.
Gerhard zal de komen dagen onderzocht worden en 24 uur per dag in de gaten worden gehouden. Met de komst van bruinvis Gerhard verblijven er nu maar liefst 6 bruinvissen in het opvangcentrum van SOS Dolfijn !

bruinvissen opvangcentrum

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Dalend aantal strandingen bruinvissen

09-05-2025: Er is een opvallend sterke daling in het aantal strandingen van bruinvissen maar ook waarnemingen. Het opvangcentrum staat al tijden leeg.  

Lees meer

 
 

Zeehonden aangekomen in Waddenbelevenis 

27-03-2025: SOS Dolfijn heeft de educatie uitgebreid met de Waddenbelevenis rondom de bruinvis. Vandaag zijn twee gewone zeehonden hier aangekomen.    

Lees meer

 
 

Hoe hoog mag de rekening voor groene stroom worden

21-12-2024: Voor de uitbreiding van windenergie moet er veel onontplofde munitie geruimd worden van de zeebodem. Met mogelijk ernstige gevolgen voor de bruinvis.  

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn