golven

Zes aangespoelde walvissen Noorwegen
23 april 2020

Een opvallend hoog aantal strandingen in nog geen maand tijd in het noorden van Noorwegen. Maar liefst 3 potvissen en 3 bultruggen spoelden er dood aan op verschillende locaties. De potvissen waren allen mannetjes. Het eerste dier spoelde aan op 28 maart ter hoogte van Andenes. Deze potvis met een lengte van 15 meter was vermoedelijk ziek en had niet meer recentelijk gegeten. De onderzoekers troffen een lege maag aan. Twee weken later spoelde opnieuw een potvis aan ter hoogte van Bleik in Noorwegen en twee dagen na die stranding een dode bultrug ter hoogte van Reine een plaats in de Noorse Lofoten. Een derde potvis werd afgelopen vrijdag ontdekt vrij noordelijk bij Andøy en deze week werden nog eens twee bultruggen aangetroffen. Onderzoekers van de Universiteit van Oslo proberen zoveel mogelijk monster te nemen en dieren te onderzoeken. Op die manier hopen ze de oorzaak van stranding en overlijden te ontdekken. 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn