Op het strand van Wijk aan Zee is vandaag een Witsnuitdolfijn aangespoeld. Het mannetjesdier, met een lengte van bijna drie meter is opgehaald voor uitgebreid onderzoek. Witsnuitdolfijnen zijn de meest voorkomende dolfijnensoort in de Noordzee, maar omdat ze niet vlak onder de kust leven zoals bijvoorbeeld bruinvissen worden ze minder vaak waargenomen. Deze dolfijnensoort wordt zo’n drie meter groot en is herkenbaar aan de robuuste bouw van het lichaam, de korte snuit en de hoge sikkelvormige rugvin. Uitgebreide sectie op het dier zal plaatsvinden aan de Universiteit Utrecht bij de faculteit Diergeneeskunde afdeling pathologie. Wellicht wordt uit de sectie duidelijk of de dolfijn ziek was en of het dier nog in leven was toen het aanspoelde op het strand.
De wetenschappelijk naam voor de Witsnuitdolfijn is Lagenorhynchus albirostris. Afhankelijk van het leefgebied voeden Witsnuitdolfijnen zich met vissen zoals haring en kabeljauw. Een volwassen dier kan wel 300 kg wegen. Ook worden Witsnuitdolfijnen vaak in groepjes waargenomen.
In 2011 strandde er twee levende Witsnuitdolfijnen op de Nederlandse kust. Deze dieren zijn destijds overgebracht naar het opvangcentrum van SOS Dolfijn. Het ene dier was nog maar een kalfje en moest geëuthanaseerd worden. Robbie, de mannetjes Witsnuitdolfijn, overleed na enkele maanden zorg.