golven

Walvisgevangenis ontmanteld
12 december 2021

De beruchte Russische walvisgevangenis die in 2018 wereldnieuws werd is begin deze maand volledig ontmanteld. De drijvende bassins zijn verwijderd uit de baai van Srednyaya. Bijna 100 orka’s en beloega’s werden er in 2018 gehuisvest nadat de dieren uit het wild waren gevangen. Met behulp van drones konden de misstanden in 2018 aan het licht worden gebracht. De dieren waren allen gevangen voor inzet in de entertainment industrie en veel van de dieren waren bestemd voor export naar China om daar op te treden in waterparken en dierentuinen. Na intensieve campagnes werd besloten dat de vangst niet was toegestaan en moesten de dieren in 2019 gecontroleerd worden vrijgelaten. Afgelopen week sprak president Vladimir Putin zich ook uit over het vangen van walvisachtigen uit het wild en stelde zelfs voor dat er een einde aan komt om deze dieren nog te vangen voor culturele en educatieve doeleinden. Een belangrijke stap! Komende week wordt duidelijk of de vangst echt ten einde komt.

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Replica bultrug ´Dutchy´ onthuld

21-12-2022: SOS Dolfijn heeft een bultrug na laten maken op ware grote. De bultrug is met een lengte van 14 meter een indrukwekkende aanvulling in het educatiecentrum. 

Lees meer

 
 

Gestrande orka Cadzand

16-10-2022: Op het strand van Cadzand is een vrouwelijke orka levend aangespoeld. SOS Dolfijn verleende eerste hulp maar de orka overleefde het niet. 

Lees meer

 
 

Hoe help je een bultrug

11-06-2022 Er komen veel vragen binnen hoe SOS Dolfijn hulp kan bieden aan de jonge, verzwakte bultrug die voor de kust zwemt.  

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn