golven

Walvisgevangenis ontmanteld
12 december 2021

De beruchte Russische walvisgevangenis die in 2018 wereldnieuws werd is begin deze maand volledig ontmanteld. De drijvende bassins zijn verwijderd uit de baai van Srednyaya. Bijna 100 orka’s en beloega’s werden er in 2018 gehuisvest nadat de dieren uit het wild waren gevangen. Met behulp van drones konden de misstanden in 2018 aan het licht worden gebracht. De dieren waren allen gevangen voor inzet in de entertainment industrie en veel van de dieren waren bestemd voor export naar China om daar op te treden in waterparken en dierentuinen. Na intensieve campagnes werd besloten dat de vangst niet was toegestaan en moesten de dieren in 2019 gecontroleerd worden vrijgelaten. Afgelopen week sprak president Vladimir Putin zich ook uit over het vangen van walvisachtigen uit het wild en stelde zelfs voor dat er een einde aan komt om deze dieren nog te vangen voor culturele en educatieve doeleinden. Een belangrijke stap! Komende week wordt duidelijk of de vangst echt ten einde komt.

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Tuimelaar dolfijn waarschijnlijk gebeten door zeehond

14-12-2021: De tuimelaar dolfijn die in de Oosterschelde is aangetroffen was ziek en waarschijnlijk gebeten door een grijze zeehond. 

Lees meer

 
 

Walvisgevangenis ontmanteld

12-12-2021: De beruchte Russische walvisgevangenis is onlangs ontmanteld. Ook heeft president Putin voorgesteld dat er een verbod komt op het vangen van deze dieren uit het wild. 

Lees meer

 
 

Dodelijk bacterie ontdekt in bruinvissen 

26-11-2021 Afgelopen zomer zijn er in korte tijd 190 bruinvissen dood aangespoeld op de Waddeneilanden. Onderzoek toont aan dat de dieren kampten met een dodelijke bacterie.  

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn