golven

Walvisgevangenis ontmanteld
12 december 2021

De beruchte Russische walvisgevangenis die in 2018 wereldnieuws werd is begin deze maand volledig ontmanteld. De drijvende bassins zijn verwijderd uit de baai van Srednyaya. Bijna 100 orka’s en beloega’s werden er in 2018 gehuisvest nadat de dieren uit het wild waren gevangen. Met behulp van drones konden de misstanden in 2018 aan het licht worden gebracht. De dieren waren allen gevangen voor inzet in de entertainment industrie en veel van de dieren waren bestemd voor export naar China om daar op te treden in waterparken en dierentuinen. Na intensieve campagnes werd besloten dat de vangst niet was toegestaan en moesten de dieren in 2019 gecontroleerd worden vrijgelaten. Afgelopen week sprak president Vladimir Putin zich ook uit over het vangen van walvisachtigen uit het wild en stelde zelfs voor dat er een einde aan komt om deze dieren nog te vangen voor culturele en educatieve doeleinden. Een belangrijke stap! Komende week wordt duidelijk of de vangst echt ten einde komt.

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Bruinvis gestrand bij Nes

20-05-2023: Bij het West Friese Nes is een bruinvis gestrand aangetroffen. De melding kwam binnen via Zeehondencentrum Pieterburen. Het dier heeft het niet gered. 

Lees meer

 
 

SOS Dolfijn aanwezig bij ECS

26-04-2023: Afgelopen week werd in Spanje het jaarlijkse congres gehouden van de European Cetacean Society. SOS Dolfijn was uiteraard ook aanwezig. 

Lees meer

 
 

Bruinvis Tess naar zee

18-04-2023 Een feestelijk dag voor het team van SOS Dolfijn. Bruinvis Tess is weer volledig hersteld vrijgelaten terug in zee.   

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn