golven

Walvisgevangenis ontmanteld
12 december 2021

De beruchte Russische walvisgevangenis die in 2018 wereldnieuws werd is begin deze maand volledig ontmanteld. De drijvende bassins zijn verwijderd uit de baai van Srednyaya. Bijna 100 orka’s en beloega’s werden er in 2018 gehuisvest nadat de dieren uit het wild waren gevangen. Met behulp van drones konden de misstanden in 2018 aan het licht worden gebracht. De dieren waren allen gevangen voor inzet in de entertainment industrie en veel van de dieren waren bestemd voor export naar China om daar op te treden in waterparken en dierentuinen. Na intensieve campagnes werd besloten dat de vangst niet was toegestaan en moesten de dieren in 2019 gecontroleerd worden vrijgelaten. Afgelopen week sprak president Vladimir Putin zich ook uit over het vangen van walvisachtigen uit het wild en stelde zelfs voor dat er een einde aan komt om deze dieren nog te vangen voor culturele en educatieve doeleinden. Een belangrijke stap! Komende week wordt duidelijk of de vangst echt ten einde komt.

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn