golven

archief
6 maart 2018

Vervuiling in beeld

Zwerfvuil vanaf het land komt via sloten en rivieren uiteindelijk in zee terecht. Zo belandt er jaarlijks een paar miljoen ton afval in zee. Daar vormt het groot gevaar voor de dieren die er leven. Zeedieren kunnen verstrikt raken in het afval en verdrinken of het aanzien voor voedsel en zo ernstig in de problemen raken. Zorg er daarom altijd goed voor dat jouw afval niet in het milieu kan komen en voorkom onnodig afval. Neem bijvoorbeeld altijd een eigen boodschappentas mee en vermijd zo plastic tasjes. Op 15 maart wordt in de Tweede Kamer gesproken over eventuele uitbreiding van statiegeld op kleine flesjes en blikjes.

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

SOS Dolfijn bestaat 20 jaar

15-11-2024: De stichting bestaat vandaag al weer 20 jaar en viert dit samen met de bezoekers van Dierenpark Hoenderdaell middels leuke activiteiten. 

Lees meer

 
 

Waar zwemmen Martin en Iza nu? 

14-08-2024: Op 11 juli zijn bruinvissen Martin en Iza na een herstel van maanden teruggebracht naar zee. Een veelgestelde vraag is: waar zijn ze nu?   

Lees meer

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

01-02-2024: SOS Dolfijn breidt de educatieve activiteiten uit met de bouw van een Waddenbelevening rondom de bruinvis. 

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn