golven

26 augustus 2016

De dwergvinvis is de meest voorkomende baleinwalvis in de Noordzee. De afgelopen week werd deze walvissoort volop waargenomen. Gistermiddag voor de Engelse kust werden er maar liefst 12 dwergvinvissen tijdens een boottocht gespot. Dwergvinvissen worden zo’n acht meter groot en voeden zich met krill en kleine vis. Typerende kenmerken zijn de sikkelvormige rugvin en de witte bandtekening op de borstvinnen. Meer informatie over deze walvissoort: http://www.sosdolfijn.nl/meer-leren/dwergvinvis 
Het archieffilmpje toont mooie beelden van deze walvissoort.

Helaas jaagt IJsland, Japan en Noorwegen nog steeds volop op deze prachtige dieren.

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn