golven

18 november 2016

Als stichting is SOS Dolfijn volledig afhankelijk van giften en donaties.
SOS Dolfijn staat dag en nacht klaar voor walvissen in nood. Opgevangen bruinvissen en dolfijnen worden verzorgd in het opvangcentrum om na herstel weer een tweede kans te krijgen terug in zee.
Deze verzorging kost veel geld. Denk aan medicijnen, voer, bassins, personeelskosten enzovoorts.

In maart 2016 werden er twee gestrande bruinvissen gevonden die hulp nodig waren. Op de Duitse kust strandde op 5 maart een vrouwtjes-bruinvis die de naam Nena kreeg. Twee weken later werd op Texel een mannetjes-bruinvis gevonden die Sven werd genoemd. Beide dieren hadden maandenlang intensieve zorg en medicatie nodig. Sven werd behandeld tegen een longworminfectie en zweren in zijn maag. Ook had Sven bijtwonden op zijn staart afkomstig van een zeehondenbeet. Maar op 17 oktober was Sven eindelijk weer helemaal hersteld en kon hij terug gebracht worden naar zee!! Beelden van zijn vrijlating zie je hier: 

Het afgelopen kwartaal mochten we rekenen op steun vanuit het Dinamo Fonds. Mede dankzij deze fantastische bijdrage is het gelukt om bruinvis Sven weer volledig hersteld terug te kunnen brengen naar zee. Bruinvis Nena wordt nog steeds verzorgd door SOS Dolfijn. In oktober was zij nog in behandeling voor een dubbele longontsteking en kon helaas nog niet mee terug naar zee.
Hopelijk kan bruinvis Nena later alsnog gezond en wel terug gebracht worden naar zee.

SOS Dolfijn bedankt het Dinamo Fonds voor de gegeven steun!
Dankzij deze steun kan voor bruinvissen als Nena en Sven worden gezorgd.

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn