golven

12 februari 2019

Walvissen zijn te herkennen aan hun unieke uiterlijke kenmerken. Wereldwijd wordt daarom in databanken beeldmateriaal opgeslagen waarop de rugvin of het staartblad van een walvis goed in beeld is. Door deze data met elkaar te koppelen kan onder andere meer geleerd worden over de migratie-tochten van walvissen. Op zondag 3 februari werd een dode Potvis aangetroffen op het strand van Gran Canaria. Het dier had inwendige bloedingen, een grote verwonding aan de staart en een gebroken kaak als gevolg van een aanvaring met een vaartuig. Onderzoekers vermoeden dat het jonge mannetje was aangevaren door een veerboot. Onderzoekers op de Azoren herkende het dier terug middels het beeldmateriaal. Zij zagen de Potvis in 2004 voor het eerst als een kalfje in die regio en daarna vrijwel jaarlijks.

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn