golven

06 juli 2017

Er komt een permanent verbod op het gebruik van kieuwnetten in de Golf van Californië. Dat is goed nieuws voor de Vaquita bruinvis die in het gebied woont. De kieuwnetten werden in 2015 ook al tijdelijk verboden maar dankzij vele protesten en petities heeft de regering van Mexico het verbod nu definitief gemaakt. De netten worden door de vissers gebruikt om de totoaba-vissen te vangen. De zwemblaas van deze vissen is duizenden euro’s waard op de Chinese markt. Maar naast deze vissen raken ook de Vaquita bruinvissen er in verstrikt en verdrinken zo. Naar schatting leven er nog maar zo’n 30 Vaquita’s in het gebied.

De Vaquita, ook wel Californische bruinvis genoemd, is één van de allerkleinste walvisachtigen. Deze bruinvis wordt max anderhalve meter groot en een volwassen dier weegt zo’n 40 kg. De Vaquita komt uitsluitend voor boven in de Golf van Californië voor. Bescherming van het gebied is dan ook essentieel!

 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn