golven

archief
11 september 2016

Jaarlijks spoelen er honderden walvissen aan op de Nederlandse kust. De meeste van deze dieren zijn bruinvissen, een kleine tandwalvis met een lengte van zo’n anderhalve meter. SOS Dolfijn komt in actie wanneer een walvis levend aanspoelt op de kust. Maar op de dode dieren wordt onderzoek gedaan in Utrecht. Tijdens het onderzoek wordt zoveel mogelijk informatie over de dieren verzameld zoals lengte, geslacht, leeftijd en gewicht. Maar ook wordt getracht de doodsoorzaak vast te stellen. De Universiteit Utrecht, afdeling Pathobiologie, houdt zich bezig met dit onderzoek en zij lanceerde deze nieuwe website met veel informatie over de onderzoeken: http://www.uu.nl/strandingsonderzoek Deze onderzoeken zijn mogelijk door de vele vrijwilligers langs de kust, die bij meldingen van dode dieren op pad gaan om deze dieren van het strand te halen voor onderzoek. 

Aangespoeld, en dan? Van stranding tot sectie from Faculteit Diergeneeskunde on Vimeo.

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

SOS Dolfijn bestaat 20 jaar

15-11-2024: De stichting bestaat vandaag al weer 20 jaar en viert dit samen met de bezoekers van Dierenpark Hoenderdaell middels leuke activiteiten. 

Lees meer

 
 

Waar zwemmen Martin en Iza nu? 

14-08-2024: Op 11 juli zijn bruinvissen Martin en Iza na een herstel van maanden teruggebracht naar zee. Een veelgestelde vraag is: waar zijn ze nu?   

Lees meer

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

01-02-2024: SOS Dolfijn breidt de educatieve activiteiten uit met de bouw van een Waddenbelevening rondom de bruinvis. 

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn