golven

30 april 2012

De 10-jarige Daya Hendriks is afgelopen weekend tijdens haar bezoek aan het opvangcentrum van Stichting SOS Dolfijn uitgeroepen tot Kinderambassadeur 2012. Daya is erg blij met haar nieuwe rol en heeft uitgebreid kennis gemaakt met de bruinvissen die momenteel in het opvangcentrum worden verzorgd. Het is de bedoeling dat SOS Dolfijn elk jaar een Kinderambassadeur benoemd die zich op verschillende manieren inzet om het opvangcentrum en de natuur te helpen. Het initiatief van SOS Dolfijn om een Kinderambassadeur te benoemen komt voort uit de wens om kinderen nog meer te betrekken bij de zorg om de natuur. 'Die natuur heeft het zwaar te verduren door allerlei negatieven invloeden die de mens veroorzaakt', aldus Bianca van 't Hul van SOS Dolfijn. 'Het is belangrijk dat kinderen zich bewust worden van die problemen en de gevolgen voor de dieren. Op die manier kunnen we in de toekomst hopelijk met meer verantwoording omgaan met onze leefomgeving.' De Kinderambassadeur zal bijzondere taken en privileges krijgen. Ze zal niet alleen af en toe in het opvangcentrum meehelpen bij de verzorging van de dieren die daar tijdelijk verblijven, maar zal ook andere kinderen en klasgenoten informeren over SOS Dolfijn, bruinvissen en de natuur. Daya maakte kennis met SOS Dolfijn tijdens een cursus dolfijnen EHBO. Daar leerde ze precies wat je moet doen wanneer een dolfijn of bruinvis aanspoelt op de kust. Ze was erg enthousiast en is trots op haar nieuwe functie. De kennismaking met de bruinvissen in het opvangcentrum was erg leuk en de komende tijd gaat Daya, samen met haar familie en medewerkers en vrijwilligers van SOS Dolfijn, leuke en creatieve dingen bedenken om haar rol van Kinderambassadeur in te vullen.

dolfijn neill project

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn