golven

03 juli 2012

Rond 07.00 uur vanochtend werd een levende bruinvis gevonden op het strand van Vlissingen. De jonge mannetjesbruinvis lag vermoedelijk al een uur of twee op het strand en was door meeuwen aangepikt. Hierdoor had hij een nare wond bij zijn blaasgat. 
De Reddingsbrigade Vlissingen ontfermde zich over de bruinvis en alarmeerde Stichting SOS Dolfijn. Rond elf uur waren het hoofd van het opvangcentrum, Jolanda Meerbeek,  en de dierenarts ter plaatse. Gezien de ernstig vermagerde toestand, de verwondingen en de nog erg jonge leeftijd van de bruinvis heeft de dierenarts het dier ter plaatse laten inslapen. Dieren die op zeer jonge leeftijd stranden, zijn eigenlijk nog volledig afhankelijk van hun moeder en eten nog geen vis maar drinken moedermelk. "Dit zijn moeilijke beslissingen, want je wilt het liefst elk dier redden. Maar soms is dit de enige hulp die je een dier kan geven", aldus Jolanda Meerbeek.
Afgelopen weekend spoelden er op verschillende plaatsen langs de Nederlandse kust bruinvissen aan. De meesten niet meer in leven maar in Castricum kwam een levende bruinvis op het strand terecht. Terwijl de Reddingsbrigade Castricum contact had met Stichting SOS Dolfijn, overleed het dier. Stichting SOS Dolfijn staat zeven dagen per week, vierentwintig uur per dag, klaar om levend gestrande bruinvissen en dolfijnen op te vangen, te proberen ze beter te maken en weer terug te brengen naar zee.

levende bruinvis

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn