golven

23 juni 2016

Aan de noordoostkant van Texel is vanochtend een levende bruinvis gevonden. Toeristen die een dagje op bezoek waren op het eiland, zagen de bruinvis spartelen in een ondiep stukje water. De mevrouw die met haar moeder en zus een dagje aan het fietsen waren op Texel zag de bruinvis liggen en wist instinctief dat dit dier in nood was.

Daarom gingen ze direct op zoek naar hulp. Via via kwamen zij aan het telefoonnummer van Ecomare op Texel. Medewerkers van Ecomare gingen meteen op basis van de melding naar de locatie toe. Eenmaal ter plaatse hebben zij de bruinvis niet meer terug gevonden. Door de zoektocht naar hulp zijn ook de vinders het dier een korte tijd uit het zicht verloren en hebben de bruinvis niet meer terug gezien. Mogelijk is de bruinvis met het afgaande water toch weer terug in zee gekomen. De kans is aanwezig dat het dier toch hulp nodig heeft en later opnieuw weer zal aanspoelen.

SOS Dolfijn staat dag en nacht voor bruinvissen en dolfijnen in nood klaar.

Update 20:00 uur: de bruinvis zou vanochtend door andere toeristen zijn terug geduwd in zee terwijl de vinders hulp gingen zoeken. Rond half zes vanavond is opnieuw een bruinvis zeer dicht bij de kust gezien op dezelfde locatie (mogelijk hetzelfde dier). Momenteel wordt er uitgekeken naar het dier maar wordt het niet meer waargenomen.


bruinvis texel

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn