golven

09 augustus 2019

Rond negen uur gisteravond werd op het strand van Egmond een levende bruinvis aangetroffen. Het diertje spartelde in de branding toen een voorbijganger de bruinvis in nood aantrof. De vinder belde snel naar SOS Dolfijn waarop direct de dolfijnambulance onderweg ging om hulp te bieden. De bruinvis bleek een vrouwtje van slechts enkele maanden oud en was nog moederafhankelijk. Bruinvissen worden geboren in de zomerperiode in de maanden mei t/m augustus en blijven zo’n zes tot negen maanden bij het moederdier. Het jonge vrouwtje was al erg vermagerd en had zonder de moeder geen kans van overleven. De dierenarts heeft de bruinvis laten inslapen. Aan de Universiteit van Utrecht wordt verder onderzoek gedaan op de bruinvis. SOS Dolfijn bedankt alle betrokkenen voor de geboden hulpverlening.

archief

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn