golven

02 juni 2020

Opnieuw een melding voor SOS Dolfijn dat er een bruinvis levend gestrand is gevonden. Rond kwart over acht belt de KNRM Ter Heijde dat er ter hoogte van de strandopgang Arendsduin een bruinvis is aangetroffen. Een omstander probeert het dier nog terug te helpen de zee in, maar het diertje spoelt opnieuw weer aan waarop hulp wordt ingeschakeld van de KNRM. Met een transportkist met hierin een speciale hangmat voor bruinvissen gaan de hulpverleners direct naar de locatie toe. Bij aankomst is het dier dood.

De maanden juni en juli zijn de piekmaanden in het geboorteseizoen van de bruinvis. Direct na de geboorte moet een bruinviskalf al met het moederdier meezwemmen. De eerste maanden drinkt het kalf melk. Zonder een moederdier heeft een jonge bruinvis geen kans van overleven. Ook opvang van dergelijke jonge dieren is niet mogelijk omdat de vette moedermelk niet na te bootsen is. De gestrande bruinviskalfjes vandaag bij Vlissingen en Ter Heijde betreffen twee verschillende dieren.

Het kalfje gaat op transport naar Utrecht. Aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht wordt onderzoek gedaan op dode bruinvissen. Meer over dit onderzoek lees je ook op de site: www.uu.nl/onderzoek/strandingsonderzoek

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn