golven

30 oktober 2012

Dinsdagochtend is een bruinvis levend aangespoeld op Texel. De kleine tandwalvis is door een gezamelijke actie van Ecomare en Stichting SOS Dolfijn gered van het strand en vervoerd naar een specialistisch opvangcentrum. De bruinvis is gewond en lijkt een infectie in de longen te hebben, maar maakt het naar omstandigheden goed. Een ruiter ontdekte dinsdagochtend een aangespoelde bruinvis op het strand bij paal 13 op Texel. Een reddingsteam van Ecomare rukte meteen uit om de kleine tandwalvis op te halen, terwijl het team van SOS Dolfijn uit Harderwijk alvast richting Noord Holland reed. Halverwege is de bruinvis overgedragen. 'Het is altijd een strak georganiseerde actie als er een levende bruinvis op het strand terecht komt. Dat moet ook wel, want elke seconde telt!' aldus Mariëtte Smit van Ecomare. De bruinvis wordt momenteel verzorgd in het opvangcentrum van SOS Dolfijn en maakt het naar omstandigheden goed. Wel is het dier verzwakt en is er een longworm infectie geconstateerd en het dier hoest veel. Omdat de bruinvis, die de naam Dorian heeft gekregen, zichzelf niet kan redden wordt hij continue ondersteund door vrijwilligers. Ook heeft Dorian verschillende wonden en littekens. Wanneer een bruinvis of dolfijn levend op het strand terecht komt, is er bijna altijd iets aan de hand. Het kan zijn dat het dier gewond, ziek of verzwakt is of dat het om een jong gaat dat zijn moeder kwijt is geraakt. Daarom is het geen goede optie het dier direct terug te zetten in zee. Bruinvissen die levend stranden, gaan daarom altijd zo snel mogelijk naar SOS Dolfijn. In het specialistische opvangcentrumzijn de best mogelijke middelen en kennis aanwezig om dieren te kunnen helpen met het uiteindelijke doel om ze terug te brengen naar zee.

levend aangespoeld texelse bruinvis opgevangen

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn