golven

30 mei 2011

Maandag 30 mei is bruinvis Keesje samen met bruinvis Veroniek succesvol terug geplaatst in zee door medewerkers van Stichting SOS Dolfijn. In 2011 heeft SOS Dolfijn als acht bruinvissen opgevangen en werden er tot nu toe drie teruggebracht naar de natuur. De stichting beleeft een druk jaar. Omdat Keesje op een ongebruikelijk plek werd gered is de uitzet van deze bruinvis extra bijzonder. Op 23 februari werd Keesje namelijk gevonden terwijl ze vast zat in een staand-want visnet voor het strand van Katwijk. Na drie maanden intensieve zorg is Keesje helemaal hersteld van haar verwondingen. Ook werd ze in de afgelopen periode behandeld voor een longworminfectie. Het ministerie van EL&I heeft het schip 'De Krukel' beschikbaar gesteld om de dieren uit te zetten. Het schip is vanaf Lauwersoog tussen de Waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog door gevaren. Beide dieren zijn 4 km ten noorden van het zeegat voorzichtig over boord geplaatst. 'Dit is waar we het allemaal voor doen', aldus Jolanda Meerbeek van SOS Dolfijn. 'Na het terugzetten in zee zochten Keesje en Veroniek elkaar direct op en zwommen samen weg. We hebben ze nog een tijdje kunnen volgen.' Medewerkers van het EHBZ netwerk (Eerste Hulp bij Zeezoogdieren) die in februari betrokken waren bij de redding van Keesje gingen mee op de boot. SOS Dolfijn heeft zich gespecialiseerd in het opvangen, rehabiliteren en uitzetten van gestrande kleine walvisachtigen. Tevens zet de Stichting zich in voor natuurbehoud door middel van educatie en wetenschappelijk onderzoek. Op deze manier wil SOS Dolfijn bijdragen aan een veiligere en schonere Noordzee. Naast het gevaar van verstrikking in visnetten, is ook verstoring door scheepvaart, windmolenparken en andere activiteiten op zee een probleem voor bruinvissen en dolfijnen. Ook heeft vervuiling in zee een negatief effect op deze dieren. Stichting SOS Dolfijn is een onafhankelijk opererende organisatie die afhankelijk is van donaties en giften. Het Dolfinarium is al jaren hoofdsponsor van SOS Dolfijn en biedt op haar park onderdak voor de opvangwerkzaamheden.

keesje veroniek terug naar

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn