golven

21 juli 2010

Normaal gesproken komen er gedurende de zomermaanden weinig meldingen binnen van levend gestrande bruinvissen. De afgelopen tijd gaat de pieper van medewerkers van SOS Dolfijn echter regelmatig af. Dinsdagavond kwam een bericht uit Duitsland binnen over een jonge gestrande bruinvis. Omdat de toestand van het dier zeer kritiek was, met minimale kans op herstel, heeft de dierenarts na binnenkomst in het opvangcentrum besloten het jonge dier in te laten slapen. In het weekend waren nog meldingen geweest van twee teruggeplaatste dieren. Een bruinvis, ook al in duitsland, op zaterdag en een spitssnuitdolfijn in Egmond aan zee op zondag. SOS Dolfijn adviseert overigens altijd om eerst contact op te nemen met specialisten voordat gestrande walvisachtigen worden teruggeleid naar zee. In veel gevallen, vooral bij bruinvissen, is opvang en rehabilitatie de beste optie waarbij het dier de meeste kans maakt op herstel. Dinsdag is een team van SOS Dolfijn wel uitgerukt om een strander uit duitsland op te halen. Het bleek te gaan om een dier dat al lange tijd niet goed had gegeten en extreem mager was. Na een uitgebreid medisch onderzoek is besloten dat verdere rehabilitatiepogingen geen zin zouden hebben en heeft de dierenarts het dier in laten slapen.

jonge bruinvis gestrand duitsland

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn