golven

10 maart 2017

Het IFAW (International Fund for Animal Welfare) en Stichting SOS Dolfijn hebben de intentie uitgesproken samen te gaan werken voor de bescherming van walvissen in Nederland. De organisaties streven naar een duurzaam partnerschap. Ervaring en expertise van beide organisaties zullen elkaar daarbij versterken zodat hulpverlening aan dieren geoptimaliseerd kan worden.

Het IFAW heeft als internationale dierenwelzijnsorganisatie onder andere een uitgebreid beschermingsprogramma voor walvissen. Er is met name veel ervaring opgedaan bij hulp aan zeezoogdieren in de Verenigde Staten. Met haar ‘Marine Mammal Rescue and Research’ team is het IFAW een toonaangevende organisatie die onder andere reddingen van grote groepen gestrande walvissen en dolfijnen met groot succes coördineert en uitvoert.

SOS Dolfijn is bekend geworden door de hulpverlening bij aangespoelde walvisachtigen in Nederland en omringende landen. De stichting is gespecialiseerd in de opvang van bruinvissen. De afgelopen 10 jaar zijn ruim 40 bruinvissen na rehabilitatie terug gebracht naar zee. SOS Dolfijn is daarmee de meest succesvolle opvangorganisatie voor walvisachtigen ter wereld.

Na het beëindigen van de samenwerking met het Dolfinarium heeft SOS Dolfijn een krachtige samenwerkingspartner gevonden in het IFAW. Beide organisaties hebben overeenkomstige doelstellingen en dezelfde passie om hulp te bieden aan noodlijdende dieren. Het delen van expertise en ervaring zal leiden tot een stap voorwaarts in de hulp aan walvissen in nood, zoals gestrande bruinvissen. Ook willen de organisaties samen meer bereiken in natuurbescherming door middel van educatie en wetenschappelijk onderzoek.

Het IFAW en SOS Dolfijn bekijken momenteel hoe de samenwerking vorm gaat krijgen. Het SOS Dolfijn team heeft financiële ondersteuning van het IFAW ontvangen die het mogelijk maakt dat het team onveranderd 24/7 klaar kan blijven staan voor walvissen in de problemen. De afgelopen periode spoelden levende bruinvissen aan op de Noordzeestranden. Hiervoor bestaan momenteel geen opvangmogelijkheden en SOS Dolfijn is de enige partij in Nederland met een ontheffing voor opvang van kleine walvisachtigen. Een belangrijke doelstelling van IFAW en SOS Dolfijn is om zo spoedig mogelijk een opvanglocatie te vinden om levend gestrande bruinvissen en dolfijnen te rehabiliteren.

ifaw actie

Om alle hulpverlenings- en opvangwerkzaamheden te continueren en om de bouw van nieuwe opvangfaciliteiten mogelijk te maken, wordt een oproep voor steun gedaan aan iedereen die het werk een warm hart toedraagt. De hulp van sponsoren, donateurs en vrijwilligers is hard nodig. Meer informatie over mogelijkheden is te vinden onze website www.sosdolfijn.nl/doneren/particulieren 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn