golven

Gastles op Anne Frank school
23 juni 2021

Vandaag waren Sanne en Ilse van het educatieteam van SOS Dolfijn te gast bij de leerlingen van de groepen 3 en 4 van de Anne Frankschool in Bunnik. Middels een gastles hebben de leerlingen vandaag van alles geleerd over de bruinvis. Hoe leeft deze kleine tandwalvis? Wat eet het dier? Hoe groot wordt het? Ook leerde de leerlingen wat te doen wanneer een bruinvis of dolfijn levend aanspoelt op het strand. Met behulp van een dummy bruinvis hebben de leerlingen goed kunnen oefenen. En er was ruimte voor het stellen van vragen. Na afloop van de gastles waren alle leerlingen geslaagd en ontvingen een heus dolfijnen-ehbo-diploma. 

Heeft jouw school ook interesse in een dergelijke gastles? Neem dan contact op via educatie@sosdolfijn.nl voor meer informatie. SOS Dolfijn heeft voor basisscholen een volledig gratis lespakket ontwikkeld over walvissen. Deze is te vinden via deze website en bevat een complete handleiding voor de leerkracht www.dewalviswerelddichtbij.nl

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn