golven

20 oktober 2017

Het is de teamleden van het VaquitaCPR project gelukt om een Vaquita te lokaliseren en te vangen. Zo is vandaag bekend gemaakt. Maar uit voorzorg is het dier korte tijd later weer vrijgelaten omdat het nog jonge dier (naar schatting 6 maanden oud) signalen van stress toonde. Het kalf is vrijgelaten in hetzelfde gebied waar het is gevangen en waar meerdere Vaquita’s zouden zijn waargenomen. 

Naar schatting zijn er momenteel nog zo’n 30 Vaquita’s in leven. Daarmee staat deze kleine bruinvissoort, die enkel voorkomt in de Golf van Californië, op het randje van uitsterven. Op dit moment zijn experts van over de hele wereld bij elkaar gekomen in Mexico om te proberen dit te voorkomen. Komende weken wordt getracht om zoveel mogelijk Vaquita’s te lokaliseren en te vangen en deze dieren een tijdelijk beschermd onderkomen te bieden. De beelden tonen dit tijdelijke onderkomen. Voor het lokaliseren worden onder andere vier getrainde tuimelaar dolfijnen van de Amerikaanse marine ingezet en voor het vangen gebruikt men speciale lichtgewicht netten.

While we were disappointed we could not keep the vaquita in human care, we have demonstrated that we are able to locate and capture a vaquita,” aldus Dr. Lorenzo Rojas-Bracho, directeur van het VaquitaCPR project. “We also succeeded in transporting one and conducting health evaluations that are part of our protocols safeguarding the animals’ health.”

vaquita recovery

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn