golven

07 april 2018

Triest nieuws.
De Mexicaanse marine heeft onlangs een dode Vaquita bruinvis gevonden. Afgelopen woensdag is uitgebreid sectie gedaan op het dier. Het was een volwassen vrouwtjesbruinvis met een lengte van 140 cm. Uit het onderzoek is gebleken dat het goed doorvoede dier is verdronken in een visnet. Naar schatting leven er in het wild nog zo’n 30 tot mogelijk slechts 11 Vaquita’s. De Vaquita bruinvis is pas eind jaren 50 als soort ontdekt en komt alleen voor in de Golf van Californië, Mexico. In dat gebied wordt veel gevist op de Totoaba vis en de Vaquita’s verdrinken in deze visnetten. Verschillende organisaties zijn in het gebied actief de illegale visnetten aan het opruimen in de hoop nog iets voor de soort te kunnen betekenen voordat de Vaquita-bruinvis uitsterft.

Het sectieverslag is hier te lezen: http://www.iucn-csg.org/wp-content/uploads/2018/04/PS-9-necropsy-form.pdf 

vaquita alejandro robles

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn