golven

01 september 2014

Zwerfvuil is een groot probleem voor het milieu in het algemeen en een levensbedreigend gevaar voor vele diersoorten. Zo hebben we in het opvangcentrum van Stichting SOS Dolfijn al eens een zieke, gestrande dolfijn behandeld bij wie de maag gevuld was met plastic afval.

SOS Dolfijn wil graag een nieuwe  “Challenge” onder de aandacht brengen; De Trash Bucket Challenge! 

Zoals gebruikelijk bij een Challenge kun je anderen nomineren om aan de Challenge mee te doen. Uiteraard  hebben we bij SOS Dolfijn  zelf ook al meegedaan en afval verzameld aan de kust.  Medewerkers van SOS Dolfijn doen dit standaard wanneer ze op het strand zijn en daarom willen we deze actie graag steunen en bij een ieder onder de aandacht brengen!

SOS Dolfijn daagt een ieder die dit bericht leest uit om het volgende te doen: ga met een emmer  de natuur in, bijvoorbeeld naar het strand, het bos of een park bij jouw in de buurt. Wandel minimaal 20 minuten en ruim het afval dat je tegenkomt op.  Zorg ervoor dat je jouw gevonden afval op de juiste manier opruimt: biedt het aan voor recycling of gooi het in de desbetreffende afvalbak (glasbak, papierbak, plasticafvalbak, enz……).  Plaats een leuke foto of filmpje van jouw actie op Facebook of Twitter en nomineer anderen om binnen 7 dagen ook aan deze actie mee te doen.

Doe mee, samen kunnen we de natuur een stuk schoner maken! 

Wij, SOS Dolfijn, nomineren vrijwilliger dierzorg Dominic Dijkstra, mede oprichter van de Engelse organisatie Whalefish Niru Dorrian en EHBZ (Eerste Hulp bij Zeezoogdieren) medewerker Albert Dijkstra om de Challenge te accepteren.

De Trash Bucket Challenge

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn