golven

23 mei 2016

Rond half vier in de middag wordt SOS Dolfijn gealarmeerd door medewerkers van de Zeehondencrèche Pieterburen. Ze hebben een melding ontvangen dat iemand een bruinvis heeft gevonden op het wad bij Lauwersoog.

Direct wordt een hulpplan opgestart voor dit dier. Zo gaan medewerkers van de Zeehondencrèche onderweg naar het dier en wordt de hulp ingeroepen van de bemanning van het schip Krukel van het ministerie. De bemanning van dit schip helpt al jaren zowel Pieterburen als SOS Dolfijn bij het terugbrengen van gezonde bruinvissen en zeehonden naar de natuur, na de herstelperiode. Deze bemanning woont kortbij Lauwersoog en kennen het gebied goed.   

Het dier ligt meters vanaf de dijk in het slik. Door het slik is het gebied moeilijk begaanbaar.
Maar het lukt om de bruinvis van het wad te halen en in veiligheid te brengen.
Ondertussen gaat een team van SOS Dolfijn onderweg om het dier per dolfijnambulance op te halen.

In de avond komt de sterk vermagerde jonge mannetjesbruinvis aan in het opvangcentrum van SOS Dolfijn. Hij krijgt de naam Jos. Wat Jos precies mankeert moet de komende dagen nog duidelijk worden. Na slechts enkele uren ondersteuning nodig te hebben in het water, lukt het Jos al wel weer om zelfstandig te zwemmen. Dat is in elk geval al een goed teken.

Op onze website zullen we hier regelmatig een update plaatsen hoe het met Jos gaat: http://www.sosdolfijn.nl/opvangcentrum/nu-in-opvang 

archief

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn