golven

09 mei 2018

Eind van de middag heeft SOS Dolfijn een melding ontvangen over een bruinvis in nood. Op het Duitse Waddeneiland Borkum hadden watersporters een levende bruinvis aangetroffen. Meerdere keren werd geprobeerd om het diertje terug naar zee te begeleiden maar steeds weer keerde de bruinvis terug richting de wal. Ook zocht de bruinvis herhaaldelijk steun bij de personen in het water. Eén van de vinders, tevens dierenarts, stond in direct contact met het rescue-team van SOS Dolfijn in Nederland dat dag en nacht klaar staat voor advies en noodhulp. Op ontvangen beeldmateriaal was goed te zien dat de jonge bruinvis vermagerd was. Een teken dat er mogelijk ernstig onderliggende gezondheidsproblemen zijn, waardoor de bruinvis al een tijdje niet voldoende voedsel heeft kunnen vinden. De bruinvis is door lokale autoriteiten uit het lijden verlost.

SOS Dolfijn bedankt Zeehondencentrum Pieterburen voor het snel doorgeven van de melding en de vinders voor de geboden hulp.

foto

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn