golven

31 juli 2019

Kom je in augustus ook op avontuur in Het Reizende Walvisziekenhuis van SOS Dolfijn? Ontdek er van alles over walvissen en dolfijnen, neem een kijkje in de dolfijnambulance en wordt dolfijnenredder. De komende maand kun je het educatieteam van SOS Dolfijn hier bezoeken:

Donderdag 8 en vrijdag 9 augustus in de Belgische kustplaats Vosseslag, De Haan bij de expo ‘Kijk een walvis’. Vorig najaar spoelde het gigantische lichaam van vinvis Antonius daar aan op het strand. Ontdek in de zomerexpo het verhaal van deze vinvis. Blikvangers zijn de indrukwekkende kaken en enkele skeletten van kleinere walvissen. Leerzaam en leuk voor jong en oud!

haan kijk walvis gevel

Zondag 18 augustus reist het Walvisziekenhuis af naar Maastricht. Sinds 26 mei is in het Natuurhistorisch Museum Maastricht een expositie over de oer-walvissen die zo’n 33 miljoen jaar geleden in het gebied leefden. Op 18 augustus is er een speciale familiedag vol leuke extra activiteiten. De expositie is nog tot januari 2020 te bezoeken.

Donderdag 22 augustus zijn we te gast bij de zeehondenopvang van Stichting Aseal in Stellendam. De hele zomer organiseren zij tal van extra leuke activiteiten. Tijdens deze educatie dag kun je er van alles leren over bruinvissen, dolfijnen en natuurlijk zeehonden.

archief

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn