golven

11 oktober 2018

Er zwemt nog steeds een Beloega in de Engelse rivier de Theems. Het dier werd op 25 september voor het eerst gespot en kreeg al snel de naam Benny. Experts van de hulpverlenersorganisatie BDMLR blijven de toestand van de Beloega monitoren. Hoewel de rivier geen normaal leefgebied is voor een Beloega en het dier mijlenver van huis, het Arctisch gebied, is verwijderd toont de Beloega actief en normaal zwemgedrag. Ook lijkt het dier voldoende voedsel te vinden in het gebied. De hulpverleners staan paraat mocht het dier in de problemen komen, maar laten de Beloega verder met rust zodat het zelf de weg terug naar zee kan vinden. Aan het verzoek om de Beloega met rust te laten en niet te benaderen met bootjes wordt gelukkig goed gehoor gegeven. Langs de kant staan nog wel geregeld mensen die proberen om de witte walvis even te bewonderen.

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn