Gewone dolfijn

golven

Wetenschappelijke naam: Delphinus delphis

Wat eten ze?

Kleine, in scholen levende vissen en inktvis.

Waar leven ze?

Ze komen voor in warm-gematigde, subtropische en tropische wateren van de Atlantische en de Grote Oceaan en zijn te vinden in verschillende binnen zeeën zoals de Zwarte Zee en de Middellandse Zee. Ze komen voornamelijk voor in open zee maar zijn ook te vinden op het continentaal plat, specifiek waar de bodem een sterk reliëf heeft of langs de rand. Gewone dolfijnen zijn niet snel te zien in water ondieper dan 180 m. De gewone dolfijn is geen vaste bewoner van de Noordzee maar komt hier af en toe wel eens op bezoek.

Hoe oud worden ze?

Tot 30 jaar.

Hoe zwaar zijn ze?

Tot 200 kg.

Hoe groot zijn ze?

Volwassen gewone dolfijnen zijn tussen de 164-201 cm lang. Een kalf is bij geboorte zo'n 80-93 cm.

Hoeveel zijn er wereldwijd?

Meer dan 4.000.000.

Uiterlijke kenmerken?

De gewone dolfijn is goed herkenbaar aan de hoge, sikkelvormige en puntige rugvin. Ook is het zandloper-patroon op de flanken kenmerkend.

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Bruinvis gestrand bij Nes

20-05-2023: Bij het West Friese Nes is een bruinvis gestrand aangetroffen. De melding kwam binnen via Zeehondencentrum Pieterburen. Het dier heeft het niet gered. 

Lees meer

 
 

SOS Dolfijn aanwezig bij ECS

26-04-2023: Afgelopen week werd in Spanje het jaarlijkse congres gehouden van de European Cetacean Society. SOS Dolfijn was uiteraard ook aanwezig. 

Lees meer

 
 

Bruinvis Tess naar zee

18-04-2023 Een feestelijk dag voor het team van SOS Dolfijn. Bruinvis Tess is weer volledig hersteld vrijgelaten terug in zee.   

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn