Bruinvisbaai

Voor bruinvissen die niet voor uitzet geschikt zijn houdt de zorg niet op. Een aangepast bruinvisverblijf (Bruinvisbaai) is gecreŽerd op het terrein van het Dolfinarium. Hier staan professionele dierverzorgers en trainers ter beschikking om tot een optimale zorg van de bruinvissen te komen. Speciale aandacht wordt gegeven aan trainingsprogrammaís voor de dieren, waarbij dieren meewerken in gezondheidscontroles en onderzoeksprojecten. Deze trainingen zijn een omgevingsverrijking en geven een fysieke en mentale oefening die belangrijk is voor de gezondheid van dieren die leven in een beperkte omgeving. Door middel van educatieve presentaties worden bezoekers van het Dolfinarium in de Bruinvisbaai voorgelicht over het werk van SOS Dolfijn en over bruinvissen in de natuur.

Ecomare

Sinds februari 2012 is Bruinvisbaai niet meer de enige locatie voor tweede opvang van niet uitzetbare bruinvissen. Ecomare op Texel heeft sindsdien ook een bruinvissenbassin. Ecomare wil mensen graag laten zien wat er allemaal leeft in de Wadden- en Noordzee. Met de komst van de bruinvissen kan het centrum een nog vollediger verhaal vertellen. Bij Ecomare zijn de bruinvissen niet alleen boven water maar ook onder water te bekijken. De bruinvissen komen nieuwsgierig voor de kijkruiten zwemmen. Een voorproefje hiervan kun je bekijken via deze link:
http://www.youtube.com/watch?v=4FesW5BT-MQ&feature=youtu.be

Ecomare is hťt centrum voor de wadden en de Noordzee op Texel en omvat een natuurmuseum, zeehondenopvang, zeeaquarium, vogelopvang, duinpark en bezoekerscentrum. Stichting SOS Dolfijn is blij met deze nieuwe samenwerking!


SOS dolfijn wordt gesteund door: