Help jij mij weer de Noordzee in?

Stichting SOS Dolfijn biedt hulp aan walvisachtigen in nood die op de Nederlandse kust terecht komen of dreigen te stranden. Wilt u meehelpen aan een gezonde toekomst voor gestrande dieren? Er zijn veel mogelijkheden!

Wat kun je doen?

golven

SOS Dolfijn | Het centrum voor walvisachtigen in de Noordzee

Stichting SOS Dolfijn is een natuurorganisatie gespecialiseerd in het verstrekken van hulpverlening aan walvisachtigen. De organisatie biedt hulp aan bruinvissen, dolfijnen en walvissen in nood die levend op de Nederlandse kust terecht komen of dreigen te stranden. Een ervaren team van specialisten staat dag en nacht paraat. SOS Dolfijn is wereldwijd een expert in opvang en rehabilitatie van kleine walvisachtigen, voornamelijk bruinvissen, met hoge succespercentages en vele dieren die na herstel zijn teruggebracht naar de natuur. In Noordwest-Europa is SOS Dolfijn het enige rehabilitatiecentrum voor walvisachtigen en er wordt dan ook tevens hulp geboden aan gestrande dieren in de buurlanden Frankrijk, Duitsland en België. SOS Dolfijn is gevestigd op Landgoed Hoenderdaell in de Kop van Noord-Holland waar het een gerenommeerd educatief walvisopvangcentrum heeft. Naast advies en noodhulp richt de stichting zich op natuurbescherming door middel van onderzoek, educatie en maatschappelijke actie. Vanzelfsprekend speelt de bescherming van walvisachtigen in de Noordzee hierbij een prominente rol. 

Lees meer

Wat te doen bij stranding?

icon

1

Houd het blaasgat vrij van zand en water

icon

2

Rust: houd honden en mensen op afstand

icon

3

Koelen: met natte doeken en zorg voor schaduw

icon

4

Bel SOS Dolfijn: 06-46656601 en zorg goed voor het dier

 

 

Stranding, opvang, terug naar zee

 

golven

Stranding, wat te doen?

Schakel de hulp in van SOS Dolfijn.

Lees meer

 

golven

Opvang en rehabilitatie

Hoe gaat het proces dan verder?

Lees meer

 

golven

Terug naar zee

Na de herstelperiode een tweede kans.

Lees meer

 

golven

SOS Dolfijn zoekt sponsors

Interesse om ons werk met uw bedrijf te steunen?

Lees meer

 

 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

 

Steun met jouw aankopen het werk van SOS Dolfijn

 

Nieuws

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

21-02-2024: Komende maanden wordt er hard gewerkt aan de realisatie van de Waddenbelevenis. Een uitbreiding van SOS Dolfijn op en samen met Dierenpark Hoenderdaell. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Bruinvis in nood bij Lauwersoog

30-12-2023: Bij Lauwersoog is een zieke bruinvis aangetroffen. Het mannetjesdier is op tijd gevonden en opgehaald en opgevangen bij en door SOS Dolfijn

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn

 

Shop meer