Ons team

golven

Wie is wie

Opvang en verzorging van bruinvissen en dolfijnen is zeer intensief werk. Zonder de vele vrijwilligers, stagiaires en medewerkers is het natuurlijk niet mogelijk. Dit zijn de mensen die zich inzetten voor SOS Dolfijn. Klik om de naam van de persoon om meer te lezen.

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Lisanne Duursma, medewerker dierzorg
Lisanne Duursma, medewerker dierzorg

Tijdens een stage die ik in 2012 heb gedaan bij Ecomare op Texel ben ik in aanraking gekomen met het opvangen en hulp bieden aan gestrande zeezoogdieren. In de 7 jaar dat ik daar uiteindelijk werkzaam ben geweest heb ik meerdere meldingen meegemaakt over gestrande walvisachtigen, waaronder een aantal levend gestrande bruinvissen. Zo heb ik geleerd hoe deze dieren de eerste zorg te bieden om ze vervolgens over te kunnen dragen aan SOS Dolfijn. In de periode op Texel heb ik voor bruinvissen mogen zorgen die ooit opgevangen zijn door SOS Dolfijn maar niet meer terug konden naar zee. Elke bruinvis heeft zijn eigen karakter en elk dier gaat weer anders om met bepaalde situaties en dat maakt ze zo interessant en uniek.  

Vanaf 2022 zal ik werkzaam zijn bij de stichting en ik hoop me nog lang te mogen inzetten voor de dieren en hun leefomgeving. Uit eerdere ervaringen weet ik dat geen dag hetzelfde is als je in een opvang werkt en dat maakt het werk zo bijzonder en uitdagend. Je 24/7 inzetten voor dieren in nood met een team dat dezelfde passie deelt, dat is waar ik het voor doe.  
 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Zorgen om grote explosie in leefgebied bruinvis

26-01-2022: Met een klap voelbaar van Katwijk tot IJmuiden is gisteren een bom tot ontploffing gebracht. Grote zorgen om de gevolgen op dieren in zee waaronder bruinvissen.  

Lees meer

 
 

Tuimelaar dolfijn waarschijnlijk gebeten door zeehond

14-12-2021: De tuimelaar dolfijn die in de Oosterschelde is aangetroffen was ziek en waarschijnlijk gebeten door een grijze zeehond. 

Lees meer

 
 

Dodelijk bacterie ontdekt in bruinvissen 

26-11-2021 Afgelopen zomer zijn er in korte tijd 190 bruinvissen dood aangespoeld op de Waddeneilanden. Onderzoek toont aan dat de dieren kampten met een dodelijke bacterie.  

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn