golven

Voorheen in opvang

De afgelopen jaren heeft het team van SOS Dolfijn aan tientallen dieren opvang geboden. Ziek, verzwakt en soms ernstig vermagerd kwamen deze dieren aan in het opvangcentrum van SOS Dolfijn. Sommige dieren konden daar volledig herstellen en zelfs weer terug gebracht worden naar zee voor een tweede kans. Sommigen waren helaas niet meer te redden. Lees hier de verhalen van de verschillende patiënten nog eens terug door op de naam van het dier te klikken.

Rinaldo
10 maart 2024

30-12-2023: Via Zeehondecentrum Pieterburen komt er een melding binnen dat er een bruinvis in de problemen wordt gezien bij Lauwersoog. Het diertje wordt opgehaald met de dolfijnambulance en krijgt de naam Rinaldo, naar zijn hulpverlener dier snel voor SOS Dolfijn ter plaatse ging en het dier verzorgde totdat SOS Dolfijn ter plaatse was. Vogels hebben de bruinvis aangepikt en daardoor zijn er wonden op de flank. Verder is het dier mager, sterk uitgedroogd en heeft erg bloedarmoede. 

06-01-2023: Bruinvis Rinaldo had twee dagen ondersteuning nodig in het water en ging daarna weer voorzichtig aan zelf dobberen. In het begin was dit nog best te vermoeiend en kon hij af en toe uitrusten in het speciale hangmatje. Rinaldo is nog erg ziek en nog te zwak om goed te behandelen tegen bijvoorbeeld de wormen die hij heeft. Maar eten gaat gelukkig goed dus hopen de verzorgers dat hij snel weer aan gaat komen. 

21-01-2023: Bruinvis Rinaldo zit midden in de zware ontwormingskuur. Dit is hard nodig omdat hij ontzettend last heeft van deze parasieten. Om hem extra te helpen wordt Rinaldo af en toe in het hangmatje gelegd weer. Een soort zwemvestje voor bruinvissen. Zo kan hij wat extra uitrusten. Het team staat Rinaldo dag en nacht bij. Elke 2 uur krijgt hij een wat vis en de nodige medicatie. 

23-01-2023: Met veel verdriet is bekend gemaakt dat bruinvis Rinaldo helaas het niet heeft gered. De afgelopen 3 weken is er met man en macht gewerkt aan zijn herstel, maar helaas. De afgelopen dagen verslechterde hij verder en verzwakte nog meer en viel steeds verder af. De strijd tegen de parasieten is verloren. 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Bruinvissen Iza en Martin terug naar zee

12-07-2024: Vandaag zijn 2 bruinvissen na herstel weer terug gebracht naar zee. Bruinvis Iza is vrijgelaten met een zender zodat we haar de komende tijd kunnen volgen. 

Lees meer

 
 

Gift van Wildlife Fund

12-02-2024: Als stichting is SOS Dolfijn afhankelijk van giften en donaties. Om in 2024 medische zorg te kunnen bieden aan dieren in nood heeft het Wildlife Fund een prachtige donatie toegezegd.  

Lees meer

 
 

Realisatie Waddenbelevenis volop gaande

01-02-2024: SOS Dolfijn breidt de educatieve activiteiten uit met de bouw van een Waddenbelevening rondom de bruinvis. 

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn