golven

Voorheen in opvang

De afgelopen jaren heeft het team van SOS Dolfijn aan tientallen dieren opvang geboden. Ziek, verzwakt en soms ernstig vermagerd kwamen deze dieren aan in het opvangcentrum van SOS Dolfijn. Sommige dieren konden daar volledig herstellen en zelfs weer terug gebracht worden naar zee voor een tweede kans. Sommigen waren helaas niet meer te redden. Lees hier de verhalen van de verschillende patiënten nog eens terug door op de naam van het dier te klikken.

19 september 2023

11-03-2023: In de ochtend ontdekt Stefan terwijl hij zijn hond uit laat op het strand van Ouddorp een levend gestrande bruinvis. Direct slaat hij alarm en belt SOS Dolfijn. Door SOS Dolfijn opgeleide lokale hulpverleners zijn snel ter plaatse terwijl SOS Dolfijn onderweg gaat met de dolfijnambulance. Begin van de middag komt de sterk vermagerde bruinvis aan in het opvangcentrum van SOS Dolfijn in Anna Paulowna. Ze wordt door de vinder Norah genoemd. Norah is erg verzwakt en niet in staat meer om nog te zwemmen. Vrijwilligers ondersteunen haar 24 uur per dag in het water. Een intensief proces. 

14-03-2023: De eerste dagen hebben vooral bestaan uit toedienen vocht, opstarten met vis voeren en stabiliseren. Vandaag is er opnieuw een dierenarts gekomen om Norah verder te onderzoeken. Met behulp van echoscopie zijn haar organen bekeken en middels endoscopie kon ook in haar slokdarm, maag en longen worden gekeken. Daaruit werd duidelijk dat Norah heel veel zweren heeft in de slokdarm, ontstekingen in maag en longen. Hiervoor wordt zij behandeld. 

15-03-2023: Norah begint zelf visjes aan te pakken. Ze eet steeds gretiger haar visjes. Een mooi klein stapje vooruit. 

denoiseai light

15-04-2023: Om haar gezondheidsproblemen goed in kaart te krijgen. Is Norah door de CT scan geweest. Zie ook het nieuwsbericht hierover inclusief beelden. 

08-05-2023: Bruinvis Norah wordt steeds actiever. Ze is druk met verrijkingsmateriaal aan het spelen en maakt inmiddels mooie diepe duiken en zwemt volledig normaal. Norah wordt momenteel behandeld tegen de longworminfectie. 

27-05-2023: Vandaag is Norah onderzocht door de dierenarts. In de longen zijn geen wormen meer aangetroffen. In de slokdarm nog een paar zweertjes. Norah verbeterd goed. 

Help ons redden!

Elke dag staat ons team klaar voor dieren in nood. Om ze hulp te blijven bieden ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen.

 

 Doneren

 

Nieuws

 
 

Bruinvis gestrand bij Nes

20-05-2023: Bij het West Friese Nes is een bruinvis gestrand aangetroffen. De melding kwam binnen via Zeehondencentrum Pieterburen. Het dier heeft het niet gered. 

Lees meer

 
 

SOS Dolfijn aanwezig bij ECS

26-04-2023: Afgelopen week werd in Spanje het jaarlijkse congres gehouden van de European Cetacean Society. SOS Dolfijn was uiteraard ook aanwezig. 

Lees meer

 
 

Bruinvis Tess naar zee

18-04-2023 Een feestelijk dag voor het team van SOS Dolfijn. Bruinvis Tess is weer volledig hersteld vrijgelaten terug in zee.   

Lees meer

 

 

 

Vrienden van SOS Dolfijn